Skip to main content

Правильне харчування восени: які продукти їсти, щоб не захворіти

Харчування має бути збалансованим в будь-який час року. Напередодні сезону застуд і розгулу інфекцій важливо підбирати продукти, які дозволять не захворіти. Восени приділіть увагу їжі, про яку піде мова в даному матеріалі.

Чай

Напій сповнений флавоноїдів та інших корисних речовин, що сприяють зміцненню імунітету. Крім того, в чаї дуже багато антиоксидантів, що теж благотворно позначається на самопочутті. Користь зеленого чаю полягає в тому, що він покращує обмін речовин, а улун може знизити рівень цукру в крові. Чорний чай допомагає підбадьоритися, так як в ньому є кофеїн. А ромашковий і трав’яний – заспокоїть.

М’ясо та риба

В раціоні людини, яка не хоче захворіти, обов’язково повинен бути присутнім білок. Його основним джерелом є м’ясо. Краще віддавати перевагу нежирним сортам продукту, наприклад, індичці, курці без шкіри, яловичині. Непогано буде включити в раціон і рибу, як найважливіше джерело не тільки білка, але і жирних кислот. Також в ній багато вітамінів і мінералів, які дозволять захиститися від ризику захворіти.

Яблука

В одному яблуці ціла жменя корисних вітамінів і мікроелементів. Особливо корисний в їх складі пектин, який знижує рівень «поганого» холестерину. Люди, що з’їдають по два яблука в день, можуть знизити холестерин на 16%. Крім того, вони запобігають раку легенів, товстої кишки, печінки і молочної залози, дозволяють поліпшити травлення і допомагають схуднути.

Оливкова олія

Це вкрай корисний продукт, який теж дозволить не захворіти. Зазвичай його застосовують при приготуванні їжі. А вся його користь укладена в складі: мононенасичені жири, вітамін Е і антиоксиданти здатні створити справжні дива з організмом людини.

Горіхи і насіння

Дуже правильні продукти, які треба їсти не тільки восени, але і цілий рік. У них маса плюсів, починаючи від великої кількості жирних омега-3 кислот, закінчуючи білком. Ті, хто їдять горіхи, мають менші ризики захворіти, в тому числі серцево-судинними недугами. Вони відмінно впливають на рівень холестерину, захищають стінки артерій від пошкоджень, роблять кістки міцнішими, допомагають скинути зайві кілограми.

Бобові продукти

Квасоля, боби, горох, сочевиця – ці та інші бобові продукти обов’язково повинні бути в раціоні людини восени. Вони багаті фолієвою кислотою, кальцієм, залізом, калієм, цинком, антиоксидантами, складними вуглеводами і білками. Всі ці компоненти потрібні для підтримки здоров’я.

Ягода

Ягоди – це відмінне джерело вітамінів і клітковини. До того ж в них багато антиоксидантів, що робить їх ідеальним засобом в захисті від різних хвороб. У продукті є антиоксидант антоціанін, що збільшує силу вітаміну С і блокуючий пошкодження, що викликаються онкологією.

Перейти до вмісту